7.1 C
Berlin
Çarşamba, Mart 27, 2024

Slovenya sınır kontrolünü Hırvatistan sınırına geri döndürmeyi istiyor

İtalya, Slovenya sınırında sınır kontrolleri getiriyor ve Slovenya’nın şimdi Hırvatistan ve Macaristan sınırlarında da aynı önlemi uygulaması gerekiyor. Bu, Sloven medyası tarafından hükümetin resmi olmayan kaynaklarına atıfta bulunularak bildirildi.

Resmi olmayan bilgilere göre, Sloven hükümeti yarın Slovenya’nın Hırvatistan ve Macaristan ile sınır kontrolleri getirmesine karar verecek ve bu konuda Avrupa Komisyonu’nu bilgilendirecek. Bunun nedenleri de belirtildiği gibi terörün ve organize suçun önlenmesi ve Avrupa ve Orta Doğu’da güvenlik koşullarının değişmesidir.

İtalya aynı önlemleri Slovenya’ya da getiriyor. İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi dün akşam Slovenya İçişleri Bakanı Boštjan Poklukar’a Schengen’in geçici olarak askıya alınması ve sınır kontrollerinin getirilmesi hakkında telefonla bilgi verdi.

Açıklamalarına göre Slovenya ve İtalya bakanları, Slovenya ve İtalyan güvenlik servisleri tarafından yakından takip edilen Batı Balkan rotasının potansiyel radikalleşme için cazip bir koridor olabileceği konusunda fikir birliğine vardı.

Bakan Boštjan Poklukar, bu tedbirin geçici ve orantılı olmasının gerekliliğini vurguladı. İtalyan meslektaşı Piantedosi’ye, sınırda yaşayan insanların kültürel, dostluk ve aile bağlarını koparmamak için tedbirlerin vatandaşlarımıza karşı orantılı ve dostane olması gerektiği yönünde çağrıda bulundu.” diye ekledi MUP .

İki bakan, emniyet müdürlerinin yakında bir araya gelerek tedbirin tam olarak nasıl uygulanacağı konusunda anlaşmaya varacağı ve ardından aynı veya benzer tedbirlerin Slovenya ve Hırvatistan sınırında da uygulanması gerektiği konusunda mutabakata vardı.

Bugün itibariyle Avusturya da Çek Cumhuriyeti sınırındaki kontrolü değiştirdi. Almanya’nın yasadışı göç nedeniyle Çek Cumhuriyeti, Polonya ve İsviçre ile sınır kontrollerini başlatmasının ardından bunu yapmaya karar verdi.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler