7.4 C
Berlin
Cumartesi, Nisan 27, 2024

Hırvatistan, Yeni Yıl Günü’nde AB’nin sınırsız Schengen bölgesine katılıyor

Eski bir Yugoslav Cumhuriyeti olan Hırvatistan, Yeni Yıl Günü tam gece yarısı Schengen bölgesine katıldı. Macaristan ve Slovenya ile olan geçişlerdeki tüm sınır kontrollerinin iki ayrı törenle kaldırılmasına ve insanların serbestçe hareket etmesine yol açtı.

Hırvatistan, insanların sınır kontrolleri olmadan hareket etmesine izin veren Schengen bölgesinin 27. üyesi oldu.

Artık sınır kuyruğu yok

Değişiklikten sadece bir gün önce, sınır polisinin rutin bir şekilde pasaport ve belgeleri dağıttığı, Slovenya ile olan yoğun sınır kapısında arabaların sıraya girdiği görülebiliyordu.

Bu sınır, Hırvatistan ve Slovenya’nın 1991’de Yugoslavya’dan ayrılmasından bu yana 31 yıl boyunca kaldı. Yoğun sezonda insanlar sınırı geçmek için burada saatlerce beklerdi.

Ancak saatler sonra, Slovenya Devlet Başkanı Natasa Pirc Musar, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sıradan bir sokaktan geçer gibi bu sınırı birlikte geçtiler.

Bu arada AB üyesi olmayan ülkeler Bosna ile Sırbistan arasındaki sınırda durum farklı.

Hırvatistan ve Sırbistan arasındaki Tovarnik sınır kapısında da, Hırvat sınır polisi bölgeyi her gün tarayarak Sırp tarafından geçen yasadışı göçmenleri arıyor.

Tovarnik sınır kontrol noktasındaki Komutan Yardımcısı Ivan Peliç, önlerindeki zorluklarla başa çıkma yetenekleri hakkında güven verici düşüncelerini paylaştı.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler