9.1 C
Berlin
Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Türk vatandaşlarının Schengen krizi bitmiyor

Türk vatandaşlarının Schengen krizi bitmiyor: Vize randevusu bulmak çile haline geldi..

https://izinyolu.com.tr/2022 yılının ortasından beri Türk vatandaşlarının yaşadığı vize sıkıntısı sıkça dile getiriliyor. Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği üyesi ülkelere girebilmesinin anahtarı olan Schengen vizesi gittikçe artan bir kriz haline geldi.

Aracı kurumlarda randevu bulabilmek ‘mucize’ olarak nitelendirilebilecek seviyede. Durum öyle bir hal aldı ki çevrimiçi birçok platformda insanlar birbirlerine uygun gördükleri boşlukları anında haber vermeye başladı.

VİZE ÜCRETLERİNİN ARTMASI TALEBİ

Zor bulunan randevular, ret oranlarının artışı, kısa süreli verilen vizeler gündemden düşmezken, geçtiğimiz günlerde Avrupa Komisyonu 2024 yılında Schengen vizesi ücretinin artırılması için teklif sundu

Teklif onaylanırsa Schengen başvuru ücreti yetişkinler için yüzde 12’lik artışla 80 Euro’dan 90 Euro’ya, çocuklar için ise 40 Euro’dan 45 Euro’ya yükselecek. Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Ermenistan, Makedonya, Moldova, Karadağ, Rusya, Sırbistan, Ukrayna ve Gürcistan vatandaşları vize başvurusu için 35 Euro ödüyor.

UYGUN RANDEVU YOK

Almanya ve İtalya’ya seyahat etmek isteyenler vize başvurularını iData üzerinden gerçekleştirmek zorunda. 9 Şubat sabahı İtalya vizesi için randevu almak istenildiğinde 29 Mart’a kadar randevuların açıldığı ve uygun yer olmadığı görülüyor. Aynı durum Almanya için de geçerli, orada da 15 Mart’a kadar randevular açılmış ve uygun randevu yok.

TÜRK VATANDAŞLARININ VİZE TALEPLERİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTI”

https://izinyolu.com.tr/Randevu alma sistemine gelince, konunun hassasiyeti nedeniyle bot ve benzeri dolandırıcılıkların önlenmesi için IT güvenlik sistemleri bulunmaktadır. Ayrıca iDATA ile gerekli tüm güvenlik kontrollerini düzenli olarak yapıyor ve yakın koordinasyon içerisinde çalışıyoruz.

2023 yılında Türk vatandaşlarının vize talepleri sadece İtalya için değil, tüm AB üyesi ülkeler için önemli ölçüde arttı. Yoğun talep nedeniyle randevular ne yazık ki çok hızlı alınıyor ve pek çok kişinin boş kontenjan bulamadığı da bir gerçek. Bu durumun bilincinde olarak, İtalya olarak 2023 yılı boyunca vize ofislerimizin işleyebileceği başvuru sayısını artırmak amacıyla kadromuzu istikrarlı bir şekilde artırdık ve belirttiğim gibi kadromuzu daha da artırmayı planlıyoruz.”

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler