17.3 C
Berlin
Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Almanya’da kar ve tipi: Münih’te ulaşım durdu

Almanya’nın güneyindeki Münih ve civarında etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle uçak ve tren seferleri yapılamıyor.

Almanya’da son günlerde etkili olan kar ve tipi özellikle ülkenin güney bölgeleri başta olmak üzere ulaşımı büyük ölçüde felce uğrattı. Yaklaşık 1 milyon 500 bin nüfusu sahip Bavyera eyaletinin başkenti Münih’te uçak ve tren seferleri yapılamıyor.

Münih Franz Josef Strauß Havalimanı sözcüsü, bugün önce yerel saat ile 12.00’ye durdurulan hava ulaşımının yarın sabah 6.00’ya kadar uzatıldığını kaydetti. AFP haber ajansına konuşan sözcü, bugün yapılması beklenen 760 uçuşun hava muhalefetinden olumsuz etkilendiğini belirtti. Münih’e yapılan kimi uçuşların Nürnberg’e yönlendirildiği, Münih’e 115 kilometre mesafedeki Memmingen’de de uçuşlara ara verildiği açıklandı.

Almanya’nın en büyük ikinci havalimanı olma özelliğine sahip Münih Franz Josef Strauß Havalimanı aynı zamanda farklı kıtalardan yolcuların aktarma yaptıkları önemli bir merkez. Münih’ten hava yolu ile 90 şirket 63 ülkedeki 210’dan fazla destinasyona uçuşlar düzenliyor. Türkiye’den çok sayıda uçuşun yapıldığı Münih’e sadece Türk Hava Yolları’nın günde beş doğrudan uçuş gerçekleştirdiği bildiriliyor.

Demiryolu ulaşımı da olumsuz etkilendi

Münih ve çevresinde olumsuz hava koşulları nedeniyle raylara düşen ağaçlar demiryolu ulaşımını engelliyor. Bölgede tren seferlerinin yapılamadığı, Münih ve 150 kilometre mesafedeki Ulm kentinde çok sayıda yolcunun trenlerde gecelemek zorunda kaldığı belirtildi.

Münih’te banliyö trenleri, otobüsler ve metroların da sabah saatlerinde çalışmadığı bildirildi. Alçak hava basıncının olumsuz etkilediği kentte çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

Bayern Münih’in maçı iptal edildi

Bundesliga takımlarından Bayern Münih ile Union Berlin arasında Cumartesi günü öğleden sonra yapılacak maç kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edildi. Bayern Münih tarafından yapılan açıklamada, seyircilerin güvenliği ve trafiğin durumu göz önünde bulundurulduğunda maçın iptal edilmesinin kaçınılmaz olduğu ifade edildi. Açıklamada, maçın oynanacağı Allianz Arena stadyumunun çatısında biriken karların, seyircilerin güvenliği açısından bir risk oluşturduğu ve ayrıca stadyuma ulaşmanın neredeyse imkânsız olduğu belirtildi.

Alman meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koşullarının bugün öğleden sonra da devam edeceğini ve yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler