17.3 C
Berlin
Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Alman Devi Audi Elektrikli Arabalara Geçiyor!

Alman araba firması Audi, 2026 yılından itibaren sadece elektrikli otomobil üreteceğini duyurdu. 2029 yılına kadar tüm fabrikalarında en az bir elektrikli model üretmeyi hedeflediklerini ve yeni tesisler kurmak yerine mevcut fabrikalarını elektrikli araç üretimi için kullanılabilir hale getirmek istiyor.

Zamanla içten yanmalı modeller bantlardaki yerlerini elektrikli modellere bırakacak. Alman firması, 2026 yılından itibaren sadece elektrikli otomobil tanıtımı yapacaklarını ve 2033 yılından itibaren içten yanmalı modellerin yer almayacağını açıkladı. Audi, 2025 yılına kadar 500 milyon Euro gibi büyük bir yatırımla tüm çalışanlarını elektrikli otomobil konusunda eğitim vereceğini açıkladı. Şirketin Böllinger Höfe (Almanya) ve Brüksel (Belçika) tesislerinde şu anda elektrikli otomobillerin üretimi gerçekleşiyor.

Ingolstadt (Almanya) tesisinde ise önümüzdeki yıl Audi Q6 e-tron üretimine başlanacak. 6 yıl içinde ise Neckarsulm (Almanya), San José Chiapa (Meksika) ve Győr (Macaristan) tesislerinde de elektrikli modeller üretilecek. Audi ve Çinli büyük ortağı FAW’ın Çin’de yapımı devam eden bir üretim tesisi bulunuyor. Buranın inşaatının ise 2024 yılında bitmesi hedefleniyor. Çin’deki bu tesis tamamen elektrikli Audi modellerinin üretildiği ilk fabrika olacak.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler