6.8 C
Berlin
Cuma, Nisan 19, 2024

Online satış platformu Amazon, TikTok’a dönüşüyor

Dünyanın en popüler online internet satış platformu Amazon, mobil uygulama tasarımında değişiklikler yapıyor. Videodan alışveriş dönemini başlatan TikTok’a benzemeye çalışan Amazon yeni uygulama tasarımını paylaştı.

Amazon şirketi, TikTok’taki fenomenlerin ürün tanıtım videoları gibi ürünle ilgili tanıtım videoları tam ekran olarak gösteriliyor olacak ve müşteriler ise bu tanıtım videolarında yer alan ürünleri açılan popup ekrandan satın alabilecek.

Watchful (dikkatli) isimli yapay zeka araştırma platformu tarafından yapılan açıklamalara göre Amazon , TikTok’un tasarımına benzeyen sekmede ürünlerin gerçek halini gösteren video/fotoğraf paylaşımlar yapılabilecek ve paylaşımdaki ürünleri popup sekmesinde listeleyebilecekler bu sayede kullanıcılar yeni ürünler keşfedebilecek.

Arama bölümüne eklenen dört köşeli, elmasa benzeyen ikona sahip yeni ekran beğen, paylaş ve seçenekler düğmesine sahip olurken ürüne ait küçük görsel düğmesi ile de paylaşımdaki ürünün satın alabilmesi kısayol sunuyor olacak. Henüz geliştirilme aşamasında olan özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ise bilinmiyor.

Dünyanın en büyük online satış platformu Amazon, tasarımında değişiklikler yapıyor ve ortaya çıkan ekran görüntülerinde tasarım değişikliğindeki en dikkat çeken kısım TikTok’un akış sayfasına benzeyen “For You” sekmesi oldu.

Konu hakkında iddialara göre şirket, bu sekme içerisinde TikTok’taki fenomenlerin ürün tanıtım videoları gibi ürünle ilgili tanıtım videoları tam ekran olarak gösteriliyor olacak ve müşteriler ise bu tanıtım videolarında yer alan ürünleri açılan popup ekrandan satın alabilecek.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler