11.3 C
Berlin
Salı, Mayıs 7, 2024

İngiltere’de Kızıl ve Grip vakalarında ciddi artış başladı

COVID-19 ve grip vakaları artışa geçerken, İngiltere 10 yaş altı çocuklarda görülen, aynı zamanda yetişkinlerde de görülebilen kızıl hastalığının anormal düzeyde arttığını duyurdu.

İngiltere Ulusal Sağlık Kurumu (UKHSA), kızıl hastalığına dikkat etme çağrısı yaptı ve kızıl hastalığı vakalarında artış görüldüğü belirtilerek Kızıl hastalığından bu yıl toplamda 122 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kızıl hastalığı Covid-19 gibi öksürme ve yakın temas, ortak alanların kullanımı ve kıyafetler yoluyla geçebildiğine dikkat çeken doktorlar, Çocuklarda belirtiler görülmesi halinde okula gönderilmemesini ve karantinaya alınmasını belirtiyor.

Kızıl Hastalığı Nedir?

A grubu streptokok adı verilen bazı bakterilerin neden olduğu, boğaz ağrısı, ateş, baş ağrısı ve döküntü ile seyredebilen bir hastalıktır. Kızıl hastalığı, vücudun çoğunu kaplayan parlak kırmızı bir döküntü olarak kendisini gösterir. Hemen her kızıl hastalığı vakasında aynı zamanda boğaz ağrısı ve yüksek ateş belirtileri görülür.

Kızıl hastalığı en yaygın olarak 5 ila 15 yaş arası çocuklarda görülür. Geçmişte ciddi ve ağır bir çocukluk hastalığı olarak görülse de, modern antibiyotik tedavileri sayesinde günümüzde artık daha az tehdit içeren bir hastalıktır. Yine de, kızıl hastalığı doğru ve düzenli bir şekilde tedavi edilmemesi durumunda daha ciddi rahatsızlıklara neden olabilir.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler