6.3 C
Berlin
Çarşamba, Nisan 24, 2024

Eski Kimlik Kartlarında Son Tarih 31 Aralık!

İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre eski kimliklerin geçerlilik süresi 31 Aralık 2023 tarihinde bitiyor. Yeni kimlikler için bu tarihe kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Yeni kimlik kartı almak için müracaat eden 15 yaşını tamamlayan Türk vatandaşlarının her başvuruda biyometrik verisi alınır. Biyometrik verisi alınmayacak çocukların kimlik kartları; anne, baba yada vasileri, bunların bulunmaması hâlinde ise büyük anne, büyük baba veya ergin kardeşleri ya da çocukları yanlarında bulunduranlar veya vekâletname ibraz eden kişiler tarafından teslim alınır. 15 yaşını tamamlayanların şahsen başvuruları alınarak kimlik kartları kendisine yada kendisi dışında teslim alacak kişiyi belirlemesi halinde belirlenen kişiye teslim edilir. İlgilinin başvuru sırasında kimlik kartını kendisi dışında alacak kişiyi yazılı izni ile belirlemesi hâlinde kimlik kartı belirlenen kişiye teslim edilir.

Başvuruda yanınızda olması gereken belgeler:
-Mevcut nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartı (Doğum nedeniyle başvuranlar hariç)
-Son 6 ay içinde çekilmiş 50x60mm boyutunda, beyaz fonda, desensiz ve ICAO tarafından belirlenen ve makinede okunabilen biyometrik fotoğraf
-Velayet sahibi olduğunu gösteren mahkeme kararının aslı ve fotokopisi (boşanmış anne veya baba 18 yaşından küçük çocuğu adına başvuru yapacak olması halinde)

Yeni kimlik ücreti ne kadar?
Konsolosluklarda yapılan kimlik kartı yenileme başvurularında Kart Bedeli (Yenileme) 4,20€ ve Posta bedeli 3€ olmak üzere toplam 7,20€ ödenmesi gerekiyor.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler