6.2 C
Berlin
Perşembe, Nisan 25, 2024

Türk Tır Sürücüleri Sahte Evrak Düzenlemeden Yakalandı!

Kapitan Andreevo’da çalışan gümrük memurları, 2 farklı olayda toplam değeri 5 milyon € üzerinde olan 12 milyon 180 bin adet sigara ve 21 tondan fazla tütün için sahte evrak düzenlendiğini fark etti.

Ilk olayda gümrük memurları, Türkiye’den Estonya’ya giden TIR’da evrak ve fiziksel denetim gerçekleştirdi. Görevliler ilk önce TIR’ın taşıdığı 12 milyon 180 bin sigaranın beyan edilen evraklarla uygun olduğu tespit etti. Daha sonra evrakların detaylı incelenmesinin ardından ve Türk gümrük yetkilileriyle yapılan resmi yazışmaların sonra gümrük yetkililerinin evrak eksikliğine ilişkin şüpheleri ortaya çıktı. Sürücünün ÖTV vermemek için sahte evrak düzenlediği ortaya çıktı.

İkinci olayda ise, Bulgaristan gümrük memurları, Türkiye’den Ukrayna’ya giden 2 TIR’ı kontrol için durdurdu. Gümrük memurları, sürücülerin evraklarını incelediklerinde evraklarda ‘nargile tütünü’ yazdığını ancak fiziki kontrol sırasında 2 TIR’da yapılan detaylı incelemede toplam 21 ton sigara tütünü olduğunu ortaya çıkardılar. Bulgaristan’da Özel Tüketim ve Vergi Antrepoları Kanunu sigara tütünü ve nargile tütününe aynı kategoride yer alıyor. Türk sürücüler hakkında yasal işlem başlatıldı.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler