13.7 C
Berlin
Çarşamba, Mart 27, 2024

Ingiltere – Chelsea, Stamford Bridge Stadyumu’nda İlk ‘Açık İftarı’ Düzenlenecek

Ingiltere 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 – Londra. Chelsea 🔵, Stamford Bridge Stadyumu’nda İlk ‘Açık İftarı’ Düzenlenecek

26 Mart Pazar günü Chelsea Foundation, kulüp ve Premier Lig stadyumu için bir ilk olacak olan Stamford Bridge’de saha kenarında bir Açık İftara ev sahipliği yapacak.

Bu, 22 Mart Çarşamba ile 21 Nisan Cuma arasında gerçekleşen, şafaktan gün batımına kadar oruç tutulan İslami Ramazan ayı kapsamında gerçekleştirilecek.

Birleşik Krallık’ın Ramazan ayındaki en büyük topluluk etkinliği olan Açık İftar, Ramazan’ı kutlayan Müslümanlara bir araya gelerek oruçlarını birlikte açma fırsatı vermenin yanı sıra karşılıklı diyalog ve katılım için güvenli bir alan sağlıyor.

Chelsea FC personeli ile birlikte bir dizi yerel cami ve destekçiler ve okul öğrencileri gibi Chelsea’nin Müslüman cemaatinin üyeleri davet edilecek.

Açık İftar, toplulukları bir araya getirme ve Ramazan anlayışını geliştirme misyonuyla 2013 yılında kurulan ödüllü bir hayır kurumu olan Ramazan Çadırı Projesi ile işbirliği içinde yürütülecek.

Bu yıl 10. yılını kutlayan Ramazan Çadırı Projesi, her yıl kutsal Ramazan ayından ilham alan sanat, kültür ve yaratıcılığın kutlandığı Ramazan Bayramı’nı düzenliyor.

Ramazan Çadırı Projesi’nin kurucusu ve CEO’su Omar Salha şunları söyledi: “Geçtiğimiz on yılda Ramazan Çadırı Projesi, yıllık Ramazan Bayramı ve amiral gemisi girişimi Açık İftar aracılığıyla her türden yarım milyondan fazla insanı birbirine bağladı ve bir araya getirdi.

“10. yıl dönümümüz ve 2023 temamız olan “Aidiyet” vesilesiyle Stamford Bridge’e Açık İftar getirmekten ve futbolda kapsayıcılığı yönlendiren Chelsea FC ile ortak çalışmaktan onur duyuyoruz. Öyle ki, “Pride of London” tarihte bir Açık İftar etkinliğine ev sahipliği yapan ilk Premier Lig kulübü olacak.

“Futbol ve Ramazan, insanları ortak deneyimler üzerinden bir araya getiriyor ve bu önemli kutlamayı, bir topluluklar topluluğunu temsil eden her kökenden futbol taraftarıyla paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.”

Ramazan, Chelsea FC ve Chelsea Foundation’da, nefreti ve ayrımcılığı hedefleyen ve Chelsea FC içindeki ve dışındaki tüm paydaşları ve futbolu eğitmeyi amaçlayan kulüp çapında bir eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık programı olan Nefrete Hayır kampanyasının bir parçası olarak tanınacak. .

Dini hoşgörüyü teşvik etmek, Nefrete Hayır’ın ana odak alanlarından biridir ve takvim yılı boyunca diğer dini bayramlar vurgulanır.

Chelsea Vakfı Başkanı Simon Taylor, “Ramazan Çadırı Projesi ile birlikte Açık İftarımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum ve bunu yapan ilk Premier Lig kulübü olmaktan son derece gururluyuz. Ramazan’ı ve Müslüman topluluğumuzu tanımak, dini hoşgörüyü teşvik etme çalışmalarımızın çok önemli bir yönüdür ve herkesi 26 Mart Pazar günü karşılamayı dört gözle bekliyorum.”

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler