18.1 C
Berlin
Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yurt dışından cep telefonu getirecekler dikkat IMEI ve bandrol ücretlerinde son durum

Yurt dışından daha uygun fiyatla cep telefonu alarak kullanmayı düşünenler sıklıkla IMEI kayıt ücreti ile bandrol ücretini karıştırıyor. Yurt dışından alacağınız telefonu yurt içinde kullanacaksanız iki ödemeyi ayrı ayrı yapmanız gerekiyor.

Son yıllarda yurt dışındaki gezileri sıralarında daha düşük fiyatlarla satın aldıkları cep telefonlarını yurt içinde kullanmayı tercih eden vatandaşları hızla yükselmişti. Ancak bu yıl IMEI kayıtlarına kallavi bir zam yapıldı.

Peki yurt dışından alınan cep telefonlarından kesilen bandrol parası ve IMEI kayıt ücretlerinde son durum ne? Bu ödemeleri yaptığınızda aldığınız telefon daha ucuzu mı geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre , yurt dışından alınan elektronik eşyaların bandrol bedellerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

Televizyonlar için 8-80 Euro, radyolar için 1-2 Euro, videolu cihazlar için 18 Euro, televizyon ağırlıklı birleşik cihazlar için 9-21 Euro, set üstü medya kutuları ve her türlü uydu alıcıları için 7 Euro, radyo ağırlıklı birleşik cihazlar için 1-18 Euro, görsel ve işitsel yayınları alabilen diğer cihazlar için 212 Euro ödenecek.

Yurt dışından alınan cep telefonları için ise 20 Euro, bilgisayarlar için 10 Euro karşılığı Türk Lirası bandrol bedeli ödenecek.

Temmuz zammı ile birlikte 2023 için IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL’den 20 bin TL’ye yükseldi. Bu tutar 2023 sonuna kadar geçerli olacak. Bu tutar 2021 yılında ise 2006 TL olarak belirlenmişti. Bu da yurt dışında telefon getiren vatandaş sayısını hatrı sayılır şekilde yükseltmişti.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler