6 C
Berlin
Cuma, Mart 29, 2024

AB önerisi: Dijital ehliyet ve AB çapında ceza

AB Komisyonu’nun önerilerine göre, kredi kartı formatındaki ehliyetin yerini dijital versiyon alacak.

Brüksel – Sürücü belgesi cep telefonunda, daha önce direksiyon başında, çevre dostu sürüş: AB Komisyonu, tek tip kurallar için yeni yasama teklifleriyle Avrupa’nın karayollarını daha güvenli hale getirmek istiyor.

Aynı zamanda, Brüksel makamı sınır ötesi trafik suçlarını daha iyi cezalandırmak için önlemler de sundu. AB Komiseri Adina Valean, “Güvenli sürüş, 2030 yılına kadar karayolunda meydana gelen ölümlerin ve ciddi yaralanmaların sayısını yarıya indirme çabalarımız açısından çok önemlidir.” dedi.

Geçen yıl, AB’de 20.000’den fazla insan trafik kazalarında öldü. AB ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu şimdi yeni önerileri müzakere etmelidir. Her şey bununla ilgili:

Ehliyet cüzdanınız yerine cep telefonunuzda

Diğer şeylerin yanı sıra, AB Komisyonu bir çek kartı olarak ehliyetin sonunun geldiğini müjdeliyor. Gelecekte, sürücüler trafik kontrolleri sırasında veya araç kiralarken ehliyetlerini cep telefonlarında gösterebilmelidir. Valean, “Çok uzak olmayan bir gelecekte ehliyetiniz cep telefonunuzda veya başka bir dijital cihazınızda saklanacak” dedi.

Bu, “küçük plastik parçasının geçmişte kalacağı” anlamına gelir. Ancak yine de fiziksel bir sürüm talep edebileceksiniz. Amaçlardan biri idari maliyetleri azaltmaktır. Bu nedenle dijital sürücü belgelerinin değiştirilmesi, yenilenmesi veya değiştirilmesi daha kolay olmalıdır.

Yeşil sürüş: Sürücü kursu takvimine eklemeler

Acemi sürücülerin eğitiminde, iklim dostu sürüş gelecekte daha fazla yer kaplamalıdır. Özellikle savunmasız yol kullanıcılarını daha iyi korumak için, öğrenci sürücüler e-scooter veya e-bisiklet gibi giderek daha fazla yeni araç olduğu konusunda bilgilendirilmelidir.

Daha büyük karavanlar da normal bir sürücü belgesi ile sürülebilir

Komisyona göre, daha büyük mobil evler gibi ağırlığı 4,25 tona kadar olan araçların da – emisyonsuz araçlar olmaları koşuluyla – gelecekte geleneksel B kategorisi araba sürücü belgesiyle kullanılmasına izin verilmelidir. Şimdiye kadar, Almanya’da bu sınıf için ağırlık sınırı 3,5 tondur. Pille çalışan arabalar daha ağırdır, Komisyon önerisini haklı çıkarır.

17 AB çapında sürücü belgesi – ayrıca kamyonlar için

Komisyona göre, Almanya’da uzun süredir uygulanan uygulama yakında tüm AB’de geçerli olacaktır: Gençler 17 yaşında ehliyetlerini alabilmeli ve refakatli araç kullanma deneyimi kazanabilmelidir. 18 yaşından itibaren yalnız araba kullanmalarına izin verilir. Daha fazla genç kamyon şoförü bulmak için bu kurallar gelecekte C kategorisi sürücü belgesi için de geçerli olmalıdır.

Diğer AB ülkelerinde trafik suçlularını daha iyi cezalandırın

Diğer AB ülkelerinde çok hızlı araç kullanan veya yanlış park eden herkesin gelecekte kolayca inme olasılığı daha düşük olacak: Ulaştırmadan Sorumlu Komiser Valean, AB’deki sınır ötesi trafik suçlarının yüzde 40’ından fazlasının ceza almadan durdurulacağını söyledi. Bu şekilde kalmamalı.

Bu nedenle yetkililer arasında sınır ötesi işbirliği kolaylaştırılmalıdır. Özellikle ciddi suçların failleri, ehliyetlerini yalnızca bir ülkede değil, tüm AB’de kaybetmelidir. Bu tür suçlar, hız sınırını saatte 50 kilometreden fazla aşmayı veya ölümlü ve yaralanmalı kazaları içerir.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler