14.9 C
Berlin
Perşembe, Mart 28, 2024

Yunanistanda Trajik Tren Kazası, eski teknoloji mi yoksa insan hatası mı?

Yunanistan 🇬🇷 

43 ölü ve onlarca yaralı – Yunanistan tren kazasının ardından şokta. Tren sürücüleri güzergahın durumunu eleştiriyor. Ulaştırma bakanı istifa etti, demiryolu patronu tutuklandı.

“Trende kimse var mı? Herkes dışarı!” Kurtarma ekipleri, Yunanistan’ın Larissa kenti yakınlarındaki dağlık bir bölgede meydana gelen kaza mahallinde moloz dağlarını aşmaya çalışıyor. Size bir yıkım resmi sunuluyor. Gece yarısından kısa bir süre önce aynı hatta iki tren çarpıştı. Atina’dan Selanik’e gitmekte olan bir yolcu treni, bir yük treni ile kafa kafaya çarpıştı. Yetkililer 43 e kadar ölüden bahsediyor, en az 85 yaralı var.

“İçeride her şey kırıldı” Bir görgü tanığı, son anda acil durdurma olduğunu ve ardından insanların kompartımanlardan atıldığını bildirdi. “İçeride her şey kırıldı – koltuklar, kompartımanın yan tarafı. Sonra yokuş aşağı indi” diyor. O ve diğer yolcular bir camı kırdılar ve kendi başlarına dışarı çıkmayı başardılar. “Arkamda annesiyle bir bebek vardı. ‘Uçup gitti’. Işıklar söndü, her yer dumanlar içinde, hiçbir şey göremedik. Öğrenciler bebeği kurtardı.”

Ulaştırma bakanı istifa etti, demiryolu şefi tutuklandı Kazanın nasıl olduğu şimdi araştırılıyor. Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, haksız yere ölenlere saygı duyduğu için istifa etti. Devlet haber kanalının haberine göre, işletmeci şirket Hellenic Train’in patronu tutuklandı ve sorguya çekilecek. Atina ile Selanik arasındaki demiryolu hattı ülkenin en önemli hattıdır. İşletme şirketi, aslında iyi bir üne sahip olan İtalyan demiryolu şirketi Ferrovie dello Stato Italiano’ya aittir. Son yıllarda Güzergaha para yatırıldı. Ancak paranın nasıl harcandığına dair tekrar tekrar eleştiriler oldu. Örneğin İsviçre veya Portekiz’den gelen eskimiş trenler devralındı ​​ve Yunanistan’da kullanılmaya devam edildi.

Makinist: “Hiçbir şey çalışmıyor” Sinyalizasyon sistemlerinin sorunlu olduğu düşünülüyor. Yunanistan’daki tren makinistlerinin başkanı Kostas Genidounias ciddi iddialarda bulunuyor. “Hiçbir şey işe yaramıyor. Tüm Atina-Selanik güzergahında her şey manuel olarak yapılmalı.” Çalışan bir sinyal sistemi yok. “Çalışırlarsa, makinistler kırmızı sinyalleri görebilir ve zamanında durabilirler.”

Komşuya Geçmiş olsun diyoruz.

Resim Kaynak: tagesschau/bild

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler