15.3 C
Berlin
Çarşamba, Mayıs 15, 2024

Almanya – Hız Limiti Tartışmalarına Mahkeme Nokta Koydu – “Hız Limiti Gelmeyecek”

Almanya. Mahkeme Hız Sınırı getirilmesini red etti.

Mahkeme, talebi açık bir şekilde reddetti ve başvuruları kabul edilemez bularak onaylamadı.

Anayasa şikayeti yoluyla Alman otobanlarında genel bir hız sınırı uygulama girişimi başarısız oldu. Federal Anayasa Mahkemesi, iklim korumasına duyulan ihtiyaç konusunda yetersiz kanıt gördü. Federal Anayasa Mahkemesi, otoyollarda genel hız sınırına ilişkin anayasal bir şikayeti kabul edilemez bularak reddetmiştir.

Davalarında iki şikayetçi, yasama organını hız sınırı getirmeyerek iklim koruma şartını ve sivil özgürlükleri ihlal etmekle suçladı.

Ancak Karlsruhe’deki yargıçlar bugün yayınlanan bir kararla, yasama organının bu anayasaya aykırı ihmalini yeterince açıklamadıklarına karar verdiler. Özellikle, özgürlük haklarının zedelendiğini göstermemişlerdir.

2021 baharında, anayasa yargıçları sansasyonel bir kararla iklimin korunmasının aynı zamanda nesiller arası bir adalet meselesi olduğunu ortaya koydular.

Eğer politikacılar bugün çok tereddütlü davranırlarsa, bu gençlerin özgürlüğü pahasına olacak ve bu gençlerin özgürlüğü pahasına olacak.

Birinci Senato’nun sorumlu dairesi şimdi, Temel Kanun’daki iklim koruma şartının iklim değişikliği ilerledikçe göreli ağırlık kazanmaya devam edeceğini açıkladı.

Bunun da yasama organının tartım kararları üzerinde etkisi vardır. Ancak şikayetçiler, bu alanda izin verilen emisyonların şu anda çok hızlı bir şekilde tüketilmesi nedeniyle, on yılın sonunda ulaşım sektöründe önemli kısıtlamalar olacağına dair daha ayrıntılı bir kanıt sunmadılar. Bir hız sınırı yoluyla neden daha fazla tasarruf sağlanması gerektiği de açık değildir.

Avrupa Ülkelerindeki Hız Limitleri:

resim:adac

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler