22.5 C
Berlin
Cuma, Temmuz 26, 2024

Almanya – Aylık 49 euroluk toplu taşıma biletinin tarihi belli oldu

Almanya’da federal hükümet ve eyalet yönetimleri 49 euroluk toplu taşıma bileti konusunda anlaşmaya vardı. Biletler mayısta kullanıma sunulacak.

Almanya Ulaştırma Bakanları Konferansı başkanı Oliver Krischer, çalışma grubu toplantısının ardından Cuma günü yaptığı açıklamada, “Birçok kişinin dileği 1 Mayıs’ta gerçekleşecek.” ifadesini

Türkiye Almanya’daki 14’üncü konsolosluğunu Kassel’de açacak
Türkiye Almanya’daki 14’üncü konsolosluğunu Kassel’de açacak
Bölgesel otobüs ve trenler için ülke çapında bilet satışının 3 Nisan’da başlayacağını söyleyen Krischer, yalnızca bu konularda ilerleme kaydedilmediğini, aynı zamanda “gerçekten önemli noktalarda” nihai anlaşmaya da varıldığını dile getirdi.

Federal hükümet ve yerel yönetimler arasında varılan anlaşma Avrupa Komisyonu’nun onayına tabi. AB rekabet gözlemcisi şu anda devlet yardımı yasalarını ihlal edip etmediğini inceliyor.

Krischer federal ve eyalet hükümetlerinin, işverenlerin çalışanları için yüzde 5 indirimle satın alabilecekleri “iş bileti” konusunda da anlaşmaya vardığını söyledi.

Elde edilen bilgilere göre, Ulaştırma Bakanı Volker Wissing tamamen dijital bir bilet hedeflese de henüz bu konuda bir anlaşmaya varılmadı. Ancak, Alman Taşımacılık Şirketleri Birliği (VDV) geçtiğimiz günlerde, toplu taşıma şirketlerinin en azından şimdilik kağıt bilet verebilmelerini talep etti. VDV’ye göre, tüm ulaşım şirketlerinin dijital bilet sunma olanağı bulunmuyor.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler