6.2 C
Berlin
Perşembe, Nisan 25, 2024

Almanya, Hollanda ve İngiltere Başkonsolosluklarını geçici olarak kapattı

Hollanda ve İngiltere’nin ardından Almanya’da  İstanbul Taksim Gümüşsuyu’ndaki Başkonsolosluğu’nu geçici olarak kapattı.

Konsolosluk ve vize işlemleri olanlar için işlemler geçici olarak askıya alınmıştır.

İsveç’teki Kur’an-ı Kerîm yakma olayları sonrasında Türkiye’yenin İsveç’in NATO’ya üyeliğine karşı engel oluşturduğunu bahane eden Batılı ülkeler, Türkiye’ye yönelik seyahat uyarıları yapıp İstanbul’daki temsilciliklerini geçici olarak kapatıyor.

İngiltere ve Hollanda’nın ardından Almanya’da bugün İstanbul Başkonsolosluğu’nu güvenlik gerekçesiyle kapatıldığını duyurdu. 

Almanya; İstanbul Başkonsolosluğunun resmi İnstagram adresi gk.istanbul’dan yapılan açıklamada, konsolosluğun “güvenlik” gerekçesiyle 1 Şubat için kapalı kalacağı, vize ve pasaport işlemlerinin iptal edildiği kaydedildi.

Taksim Gümüşsuyu’ndaki konsolosluğun girişine de “Konsolosluk bugün kapalıdır. Tüm randevular iptal edilmiştir. Güncel gelişmelere internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz.” yazısı asıldı. Konsolosluk önünde güvenlik önlemleri alındı.

Daha önce de İngiltere ve Hollanda, ‘Türkiye’de terör riskini’ gerekçe göstererek İstanbul’daki Büyükelçilik ve Konsolosluklarını geçici olarak kapattı. 

Fransa’dan yüksek terör riski uyarısı!

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu da ‘yüksek terör saldırısı riski dolayısıyla Türkiye’deki vatandaşlarını dikkatli olma’ çağrısı yaptı. Duyuruda, Beyoğlu semtindeki ibadet yerleri, konsolosluk temsilcilikleri ve turistik yerlere dikkat çekilerek, Fransızların kalabalıklardan uzak durmaları istendi. 

Başta Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İsveç, Norveç ve Danimarka geçtiğimiz hafta vatandaşlarını Türkiye’de terör saldırısı riskinin arttığı konusunda uyarmıştı.

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği dün “ABD vatandaşlarını, İstanbul’daki kiliselere, sinagoglara, diplomatik misyonlara veya özellikle Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal bölgeleri gibi Batılıların uğrak yeri olan diğer yerlere teröristlerin olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor. ” açıklaması yaptı.

Olaylar neden bu duruma geldi?

Danimarkanın aşırı sağcı Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, 21 Ocak’ta Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yaktmıştı. Ardından Danimarka’da aynı eylemi bir caminin karşısında yapmıştı. 

Bundan dolayı ABD, Almanya, Belçika, Fransa, Belçika, İspanya, İsveç ve İtalya, ‘terör tehdidi’ gerekçesiyle Türkiye’ye karşı seyahat uyarıları yayınladı. Türkiye misilleme ile cevap vererek bu ülkelere karşı seyahat uyarısı yayınladı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘yabancı karşıtı ve ırkçı nitelikte saldırılar’ ile ‘dini hoşgörüsüzlüğe’ dikkat çekildi.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler