6.8 C
Berlin
Cuma, Nisan 19, 2024

Avrupa Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Iniş ve Çöküş – Türkiye Rekora doğru gidiyor

Avrupanın ve Türkiyenin 2023 için Gayri Safi Yurtiçi Hasılası nasıl olacak?

Geçen yılın başındaki birçok olumsuz tahmine rağmen, Avrupa’daki genel GSYİH 2023 için olumlu.
Nedenleri, enerji maliyetlerinin (özellikle gaz) azalması ve beklenenden daha iyi olan özel tüketimdir. Ancak tedarik zincirlerindeki enflasyon, savaş ve kıtlıklar, Avrupa’daki ekonomik durum üzerinde hala büyük bir etkiye sahip.Geçen yılın başındaki birçok olumsuz tahmine rağmen, Avrupa’daki genel GSYİH 2023 için olumlu.
Nedenleri, enerji maliyetlerinin (özellikle gaz) azalması ve beklenenden daha iyi olan özel tüketimdir. Ancak tedarik zincirlerindeki enflasyon, savaş ve kıtlıklar, Avrupa’daki ekonomik durum üzerinde hala büyük bir etkiye sahip.

Ukrayna Savaşının etkisi ne olacak?BM, ABD’de GSYİH’nın 2022’de tahmini yüzde 1,8’lik büyümenin ardından 2023’te yalnızca yüzde 0,4 oranında artacağını tahmin ediyor. Ve birçok Avrupa ülkesinin, 14 Şubat’ta ikinci yılına giren Ukrayna savaşı, yüksek enerji maliyetleri, enflasyon ve daha sıkı finansal koşulların hanehalkı tüketimini ve yatırımı baskılaması ile “hafif bir durgunluk” yaşayacağı tahmin ediliyor.

Türkiyenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılasında Rekor büyüme!

Grafiğe baktığımızda Ukraynadaki savaşla yakından alakası olmayan Ülkelerin etkilenmediğini görüyorken hem Rusyaya hem Ukraynaya Tedarikte ve Alış verişte bulunan tarafsız olan Türkiyenin en az 4,3% civarinda büyümenin olacağı öngörülüyor.

Resim:geography_worldmap

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler