22.5 C
Berlin
Cuma, Temmuz 26, 2024

Avusturya – Arlberg tüneli Ekim ayına kadar kapalı kalacak

Tirol ve Vorarlberg arasındaki Arlberg otobanı S16 üzerindeki Arlberg tüneli 24 Nisan’dan itibaren yenilenme çalışmaları için kapatıldı. 6 Ekim 2023’e kadar (bu tarih dahil) kapalı kalacak. Kapatma, her iki hareket yönü için de geçerlidir.

Avusturyalı işletme şirketi Asfinag’a göre, karayolunda, drenajda ve tünel kaplamasında 45 yıl çalıştıktan sonra kapsamlı rehabilitasyon önlemleri alınması gerekiyor. Ayrıca, yeni paralı yol şeritleri, geçiş gişeleri ve engelsiz erişime sahip ilave kamyon park yerleri oluşturulacaktır. Asfinag’a göre, 200 kişi haftanın yedi günü, günün her saati tadilatta çalışıyor. 15 Nisan’dan 22 Kasım 2024’e kadar ikinci bir dönemde tünel tekrar kapatılacak.

14 kilometrelik uzunluğuyla Avusturya’nın en uzun tek tüp tünellerinden biri olan Arlberg Tüneli’nden günde yaklaşık 8 bin araç geçiyor. Yenileme önlemlerinin tutarı 100 milyon avronun üzerindedir.

 

Arlberg Geçidi, tam kapanmanın başlangıcından itibaren bölgesel alternatif yoldur. Özellikle hafta sonları trafik sıkışıklığından dolayı geçiş güzergahında gecikmeler yaşanabilmektedir. Diğer büyük ölçekli alternatif güzergahlar:

  • Rota Rosenheim-Münih (Almanya)
  • Gotthard (İsviçre)
  • San Bernardino (İsviçre)

Bu arada: İnşaat çalışmaları sırasında Langen tren istasyonu ile St. Anton (Mooserkreuz) arasındaki Arlbergpassstraße yokuşunda St. Christoph geçidinin tepesine kadar bisiklet sürmek yasaktır. Bu yasak, Lech-Warth yönünden gelen Flexenpass üzerinden Tirol yönüne devam etmek isteyen bisikletçiler için de geçerlidir. St. Anton ve Langen’den bir ulaşım servisi ayarlanacaktır.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler