18.1 C
Berlin
Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Belçika hükümeti uyuşturucuya bağlı suçlarla 7 önlemle mücadele etmek istiyor

Belçika. Limanlarda Uyuşturucu kaçakcılığına savaş açmaya hazırlanıyor.

Kokain kullanıcıları için artan para cezaları, Antwerp limanı için yeni bir polis gücü, bir ulusal uyuşturucu görevlisi ve diğer dört önlem, Belçika’da artan uyuşturucuya bağlı organize suçla mücadeleye yönelik ulusal bir stratejinin parçasıdır. Strateji Perşembe sabahı Milli Güvenlik Kurulu toplantısında açıklandı.

Belçika hükümeti, uyuşturucuya bağlı suçlarla mücadele için yedi önlem alınmasına karar verdi:

-Ulusal bir uyuşturucu komiseri atanması: Bu, önümüzdeki beş yıl boyunca uyuşturucuya bağlı suçlarla mücadeleyi koordine etmek içindir. Görevi kimin devralacağı Cuma gününe kadar açıklanmayacak.

-Bir yardımcısı ve 10 kişilik bir ekibi olacak Uyuşturucu Komiseri, Adalet, İçişleri, Sağlık ve Maliye Bakanları ve ilgili diğer idarelerle birlikte çalışacak ve Milli Güvenlik Kurulu’na rapor verecek.

-Bir “Liman Güvenlik Kolordusu”nun kurulması: Yeni polis birimi, Antwerp limanını fiziksel olarak koruyacak ve emniyete alacaktır. Kısa vadede, bu amaçla federal polis rezervinden de dahil olmak üzere 100 polis görevlendirilecek. Hedef 2024 yılı sonuna kadar bu sayıyı ikiye katlamak.

-Yeni polis teşkilatının konuşlandırılmasını sağlamak için ordu, Doel nükleer santralinin gözetimini devralacak, böylece orada çalışan memurlar limanda konuşlandırılabilecek.
Uyuşturucu kaçakçılığından şüphelenildiğinde yerel makamların kara para aklamayı engellemesi için daha fazla kapsam. Örneğin ticaret ve işletme ruhsatı vermeyerek.

-Kokain kullanıcıları için daha yüksek para cezaları: Bunlar üç katına çıkarılabilir ve yakında 1.000 Euro’ya ulaşabilir. Böylesine büyük bir para cezasına alternatif zorunlu rehabilitasyondur. De Croo, “Uyuşturucu kullanımının sosyal zararını yeterince vurgulayamıyorum” diyor. “Bu çok büyük.”

-Daha fazla ve daha iyi tarayıcıların satın alınması: Gümrük makamları, limandaki tüm şüpheli konteynerleri kontrol edebilmelidir.

Ülke genelinde liman personelinin daha sıkı bir şekilde taranması: Tedbir yaklaşık 16.000 kişiyi etkiliyor.

Adalet Bakanı Van Quickenborne, “Bu sadece işçilerle ilgili değil, aynı zamanda beyaz yakalı işçiler, BT personeli ve hatta iş liderleriyle ilgili.” bu insanlar. Uyuşturucu suçluları liman personeline giderek daha fazla rüşvet vermeye çalışıyor.”

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler