18.1 C
Berlin
Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Bulgaristan – Mülteciler Organize Kaçışlara 10 bin Euro ödüyorlar

Bulgaristan Gümrük Polisi: Mülteciler Avrupaya Kaçmak için kişi başı 10 bin Euroya varan para Ücreti ödüyorlar.

Göçmenler, Bulgaristan toprakları üzerinden Türkiye’den Sırbistan’a kaçırılmak için 10.000 Euroya kadar para ödedi. Bu, Savcılık, İçişleri Bakanlığı, Devlet Polisi ve Güvenlik Hizmetleri tarafından düzenlenen ortak bir brifingde ifade edildi.

Başsavcı Siika Mileva’nın sözcüsü, “Operasyon, Bulgar tarafından yasa dışı göçü düzenleyenlere yönelikti” dedi.

Ayrıca göçmenlerin transfer edildiği planı da açıkladı. Türkiye, Bulgaristan ve Sırbistan’ın birer ana organizatörü var. Her biri kendi altında bir sistem kuruyor. Biri göçmenleri A noktasından B noktasına taşıyan şoförler sağlıyor, diğeri ise konaklama sağlamaktan sorumlu. Ülkede belli bir süre kaldıktan sonra Sırp-Bulgar tarafında bir noktaya götürülürler ve burada Sırp organizatörler tarafından ele geçirilirler. Türk tarafındaki ana organizatör göçmenlerin Sırbistan’a geçtiğini onayladığında ödeme yapılır. 1 göçmen kaçakçılığının tarifesi 2000 – 3000 Euro civarında.

Daha az sayıda göçmenin kaçakçılığı söz konusu olduğunda, sözde VIP hizmeti kişi başı 10.000 Euroya kadar çıkmaktadır.

Şüphe uyandırmamak için insan kaçakçılarına giderek daha sık bir şekilde kadınların kullandığı pilot arabalar eşlik ediyor.

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Stanimir Stanev, kaçakçılarla genel mücadele için devletin Türkiye’den destek aldığını belirtti.

Eyalet Polisi müdürü Atanas Ilkov, operasyon sırasında 30’dan fazla adresin kontrol edildiğini söyledi. İlkov, eylemlerin görüşüldüğü tüm irtibat görevlilerinin devreye girdiğini söyledi. İlkov, faaliyetimizin sadece bu operasyonla sınırlı kalmayacağını, daha da motive olarak çalışmalarımızı sona erdirmek için devam ettiğini söyledi.

GDBOP müdür yardımcısı Lubomir Nikolov, organizatörlerin göçmenleri otobüs ve karavanlarla bile taşıdıklarını belirtti.

DG Sınır Polisi müdürü Rositsa Dimitrova, göçmenlerin profilinin değiştiğini, genellikle bıçaklı saldırgan olduklarını söyledi. Çitler sınırı koruyor ve insan sıkıntısı nedeniyle ek ekipler konuşlandırıldı.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler