18.1 C
Berlin
Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Sırbistan AB nin Baskısına Kayıtdışı kalmadı – 1 Ocakta Vize Getirdi

Sırbistan. Avrupa Topraklarına giriş Kapısı olan Sırbistan ve Sırbistanın Vize Politikasına geçen zamanla artan AB Baskısı dolayısıyla Sırbistan bazı Ülkelere Vize getirmeye başlandı.

Sırbistan, 1 Ocak 2023’ten İtibaren Hindistan ve Gine-Bissau Vatandaşlarına Vize uygulayacak.

Hindistan ve Gine-Bissau vatandaşları, AB vize politikasına uyum sağlamak amacıyla ülke bu vatandaşlar için bir vize rejimi başlattığından, artık vize başvurusunda bulunmadan Sırbistan’ı ziyaret edemeyecekler.

SchengenVisaInfo nun bildirdiğine göre, bir seyahat tavsiyesine göre, 1 Ocak 2023’te veya sonrasında Sırbistan’a girmeyi planlayan Hintli uyrukluların öncelikle Yeni Delhi’deki veya ikamet ettikleri ülkedeki Sırbistan Büyükelçiliğine vize başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

Tedbir, vize politikalarını AB ile uyumlu hale getirmek ve son yıllarda oldukça yaygın olan yasadışı göçü önlemek amacıyla getirildi. 1 Ocak 2023 itibarıyla, Sırbistan, Hindistan pasaportuna sahip olanlara yönelik mevcut vizesiz giriş düzenlemesini geri çektiği için, Sırbistan’a seyahat eden Hint vatandaşlarının vize başvurusu yapması gerekmektedir.

Bu değişikliklerden önce, pasaport veya diğer seyahat belgeleri olan Hintli gezginlerin bir yıl içinde 30 güne kadar Sırbistan’a giriş yapabilmeleri için vize başvurusunda bulunmaları gerekmiyordu.

“Ayrıca, geçerli Schengen, İngiltere vizesi veya Amerika Birleşik Devletleri vizesi veya bu ülkelerden oturma izni olan Hindistan pasaportu hamillerinin Sırbistan Cumhuriyeti’ne 90 güne kadar vizesiz girebilecekleri not edilebilir. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, altı aylık bir süre içinde ve söz konusu vizelerin veya oturma izinlerinin geçerliliği içinde” ifadelerine yer verildi.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler