9.1 C
Berlin
Perşembe, Mart 28, 2024

Türkiye Bulgaristan Işbirliği Güçleniyor

Türkiye – Bulgaristan. Iki Ülke arasında Tren Seferleri arttırılacak.

Karayolu Trafiğini hafifletmek ve Demiryolu Bağını daha verimli kullanmak için iki Ülke arasındaki taşıma kapasitesi ve sefersayısı arttırılıyor.

Sefer sayısı 12 ye çıkıyor.

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, Bulgaristan Demiryolları Altyapı Genel Müdürü Zlatin Krumov başkanlığındaki Bulgar heyetle iki ülke ilişkilerine katkı sağlayacak verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi. Görüşmede, daha önceki temaslar sonucu alınan kararlarda ilerleme durumlarının ve saha çalışmalarının güncel takibini değerlendirdiklerini belirten Hasan Pezük; “Kapıkule Gar’a gerçekleştirdiğimiz teknik ziyaretimizde, mübadele süreçlerinin hızlandırılması için alınan tedbirleri yerinde inceledik. İki ülkenin sosyal ve ekonomik bağlarının demirağlarla daha fazla güçlenmesi adına Bulgar mevkidaşlarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz.”dedi.

Türkiye ile Bulgaristan arasında”Svilengrad-Kapıkule Demiryolu Sınır Geçiş Faaliyetlerinin ve Kapıkule Sınır Mübadele Garındaki Demiryolu Sınır Hizmetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Anlaşma’nın eklerinde yapılan düzenlemeler sayesinde sınır geçiş işlemlerinde yaşanan aksaklıkların giderildiğine değinen TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük,”Sınır geçişlerinde yaşanan yoğunluğa rağmen önceki aylarda bu sayıyı 11 trene çıkardık.Şimdi bunun önce 12,sonrasında ise daha fazla rakama yükseltmeyi planlıyoruz.”diye konuştu.

 

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler