18.1 C
Berlin
Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Ege ile Akdeniz bağlanıyor! Aydın ie Denizli arası Otoban açılıyor

Aydın – Denizli arasında büyük Otoban açılıyor – Köy Yollarını kullanmak Zorunda kalan Vatandaşlar Yeni Otobandan dolayı çok Mutlu.

Yaz Sezonunda birçok Gurbetci İzmir – Antalya arasında bu Yolu kullanacak.
Eski yolu Kullananlar bilir 1 Şerit Gidiş-Geliş Yol çok Yoruyor ve Yaz Sıcağında  Tehlikeli oluyordu.

AYDIN – DENİZLİ OTOYOLU PROJESİ 

​ ​

Aydın-Denizli Otoyolu Projesi 163 km (140 km 2×3 şeritli) otoyol, 23 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 km uzunluğundadır.

Aydın-Denizli Otoyolu, mevcut Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağından başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar’a ulaşmakta, Büyük Menderes Nehri’nin güneyinden Hamidiye ve Yazırlı yerleşkelerinin kuzeyinden Kuyucak İlçesi’nin güneyine ulaşmaktadır. D585 (Aydın-Denizli) Ayr.-Karacasu Devlet Yolunu geçen Otoyol, Karapınar’ın kuzeyinden Azizabat ve Yamalak yerleşkelerinin güneyinden D320 Aydın-Denizli Devlet Yoluna paralel devam etmektedir. Sarayköy’ün güneyinden devam eden Otoyol, Kumkısık mevkiinde D320 Devlet Yolunun kuzeyine geçmektedir. Buradan itibaren Denizli İlini çevreleyen Otoyol, Çeltikçi-Korucuk-Kocadere istikametinde devam edip, Kocabaş mevkiinde sonlanmaktadır.

Aydın-Denizli Otoyolu, Aydın ve Denizli gibi kent merkezlerini birbirine bağlamanın yanı sıra Pamukkale ve Efes Antik Kenti gibi önemli turizm merkezlerine de ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Otoyol ile Ege Bölgesindeki turizm, tarım ve ticaret bölgelerine kesintisiz, yüksek hızlı güvenli ve konforlu ulaşım sağlanmış olacaktır.

Aydın-Denizli otoban yolu ne zaman bitecek?
Bağlantı yollarının bir kısmı bitti, bir kısım menfezler, köprüler yapıldı ve tamamlandı. Bazı bölgelerde asfaltlama çalışmaları yapılıyor ve tamamlanıyor. Temel amacımız bütün boyutlarıyla yolu güvenli bir şekilde hazırlayarak trafiği açabilmek. Yolun bir bölümünün 2023 yılı içerisinde açılması planlanıyor.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler