18.1 C
Berlin
Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Kasım ayından itibaren Avusturya’da Kış lastiği zorunlu: cezası 5 Bin Euro

1 Kasım 2023’ten itibaren Avusturya’da kış lastiği zorunluluğu başlıyor. Uyumsuzluk durumunda 5.000 Euroya kadar para cezası kesilebilir.

Lastik değiştirmek için henüz arabasıyla atölyeye gitmemiş olan Avusturyalılar bunu bir an önce yapmalılar. 1’den sürücüler. Kasım ayı yaz lastikleriyle sürerken yakalanıyor, önemsiz olmayan bir para cezası riskiyle karşı karşıya. Avusturya’da kış lastiği yükümlülüğü binek otomobiller, hafif veya ağır römorklu binek otomobiller ve 15’ine kadar olan küçük kamyonlar için geçerlidir. Gelecek yılın Nisan ayı. Resmi olarak, bu yükümlülük “hava koşullarına bağlı kış ekipmanı yükümlülüğü” olarak adlandırılır.

AA1jfO3I.img.jpg

ADAC’ın Avusturya eşdeğeri olan ÖAMTC, kış sürüş koşullarında para cezalarından nasıl kaçınılabileceğini ortaya koymaktadır. Kar şeridi, slush veya buz durumunda, kış lastikleri tüm tekerleklere takılmalıdır. Kış lastikleri “M+S, M.S. veya M&S” adlarına sahip lastiklerdir. Kar zincirlerini en az iki tahrik tekerleğine monte etmek de mümkündür -, ancak yalnızca yol neredeyse sürekli olarak kar veya buzla kaplıysa. Diğer suçlar için yüksek para cezası riski de vardır.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler