8.6 C
Berlin
Perşembe, Mart 28, 2024

Pazarkule Sınır Kapısı’ndaki modernizasyon çalışmalarında sona gelindi

Edirne’de, Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’ndaki modernizasyon çalışmalarında sona gelindi.

İnşa çalışmaları tamamlanan sınır kapısında tek olan peron sayısı, 3 giriş, 3 çıkış olmak üzere 6’ya çıkarıldı.

Gümrük sahasının 4 bin metrekarelik kullanım alanı, 22 bin metrekareye kadar genişletildi.

Yenileme çalışmaları sonrası modern görünüme kavuşan Pazarkule’de arama hangarı, sosyal donatı ve personel binaları da yer alıyor.

Yolcu binasında idari üniteler, zemin katta alışveriş mağazaları bulunuyor. Sınır kapısında bunun yanında x-ray ofisi, mobil x-ray ve köpek eğitim merkezi, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünün bulunduğu bina da yer alıyor.

Çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığı sınır kapısında sistem denemesi gerçekleştirildi. Çevre düzenleme işleri ve sistem çalışmalarının bitirilmesinin ardından resmi açılışın gelecek günlerde yapılması bekleniyor.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, AA muhabirine, modernizasyon çalışmalarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Pazarkule’deki çalışmalarla sınır kapısının modern görünüme kavuşturulduğunu belirten Irmak, “Ülkemize ve şehrimize yakışır bir gümrük kapısı inşa edildi. Her anlamda olumlu katkılar sağlayacağını söyleyebiliriz. Peron sayılarının artması, giriş ve çıkışlarda kolaylık sağlayacak. Yunanistan tarafında da görüşmeler yapılıyor, orada da gerçekleştirilecek genişletme çalışmaları çok faydalı olur.” dedi.

Irmak, yaz aylarında Edirne üzerinden binlerce gurbetçinin yurda giriş yaptığını anımsatarak, Pazarkule Sınır Kapısı’nın yeni yapısıyla daha çok kişiye hizmet olanağı sağlayacağını dile getirdi.AA

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler