18.1 C
Berlin
Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Wizz Air Türkiyeye uçmaya başlıyor

Wizz Air artık Türkiye uçuşlarına uçacak.

Macaristan merkezli düşük maliyetli hava yolu şirketi Wizz Air, mart ayından itibaren Avrupa’nın üç kentinden İGA İstanbul Havalimanı’na seferlere başlayacak. Wizz Air Bağlantı Planlama Direktörü Evelin Jeckel, “İstanbul’a Avrupa’dan 4 tane yeni bağlantı başlatacağız. İstanbul Havalimanı’na hiç uçmamıştık. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Wizz Air’in uçuşlara başlayacak olması dolayısıyla İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali’ndeki otelde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Wizz Air Bağlantı Planlama Direktörü Evelin Jeckel, 18 yıl önce faaliyete başlayan ve Avrupa’da hızlı büyüyen şirketiyle ilgili bilgi verdi.

Amaçlarının insanları düşük ücretlerle taşımak olduğunu belirten Jeckel, koronavirüs salgını nedeniyle şirketin büyümesinin durduğunu, 2021’de tekrar büyümeye başladıklarını söyledi.

Bu yılın sonunda 200’den fazla uçağın filolarında yer alacağını anlatan Jeckel, “Bu, bize benzersiz bir büyüme getirecek. 54 ülkeden bin rotaya uçuyoruz” dedi.

“Pazara 400 bin koltuk sunmuş olacağız”

Jeckel, İstanbul’a uçuş başlatmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şu bilgileri verdi:

“İstanbul’a Avrupa’dan 4 tane yeni bağlantı başlatacağız. Macaristan Budapeşte’den, Romanya Yaş’tan (Iaşi) ve İngiltere’de Londra’nın Luton ve Gatwick havalimanlarından. Budapeşte ve Londra’dan günlük uçuşlar olacak. Yaş’tan haftada 3 kez uçuş gerçekleşecek. İstanbul Havalimanı’na hiç uçmamıştık. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Marttan itibaren direkt olarak bu destinasyonlara Avrupa’dan uçabileceksiniz.”

Yolcuların çok cazip ücretlerle uçabileceğini anlatan Jeckel, “Pazara 400 bin koltuk sunmuş olacağız. Aynı zamanda çeşitli noktalardaki ağımızın içinde 12 bağlantı da olacak. Birleşik Krallık’tan, Birleşik Arap Emirlikleri’nden, Romanya ve Macaristan’dan. Bu sayede birçok turist gelebilecek. Türkiye, Avrupalılar için gerçekten çok popüler bir destinasyon. Aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri için de öyle. Düşük ücretli uçuşları Türkiye’ye getirmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler