18.1 C
Berlin
Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlarımıza verilen taahhütler ne zaman yerine getirilecek?

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza verilen taahhütlerin henüz yerine getirilmediği ile ilgili birçok vatandaşımız sosyal medyada paylaşım yapmakta ve şikayetlerde bulunmaktadır.

İZİN YOLU Platformu olarak konunun takipçisi olduğumuzu ve bu konuda 15 Eylül 2023 Cuma günü Resmi makamlar ile tekrar görüştüğümüzü belirtmek isteriz.

Sonuç olarak şu anda; Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama döneminin 1 Ekim 2023 tarihinde açılacağı, yeni kanun ve tasarıların bu dönemde çalışmalarının yapılıp onaya sunulacağı ve en kısa sürede verilen taahhütlerin gerçekleciği konusunda tarafımıza bilgi verilmiştir.

Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlarımıza verilen taahhütler;

185 Gün Şartı

Yurt Dışından Getirilen Araçlar

Geçici ithalat kapsamında Türkiye’ye getirilen araçların 730 günlük kalma süresini tamamladıktan sonra tekrar Türkiye’ye getirebilmesi için, yurt dışında en az 185 gün kalma şartı 30 güne düşürülecek.

Emeklilik

Yurt dışı borçlanması yoluyla emekli olanlara yurt dışında tam zamanlı çalışma hakkı tanınacak.

TBMM’de Temsil

Yurt dışındaki vatandaşlara ait konu ve taleplerin TBMM’de daha güçlü şekilde temsil edilmesine yönelik çalışma ve düzenlemeler yapılacak.

Toki Projeleri

Yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik başta İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir olmak üzere farkı illerde yeni TOKİ projeleri başlatılacak.

Eğitim Çalışmaları

Yurt dışında yaşayan 10 bin gence her yıl eğitim, kariyer gelişimi ve kültürel programlar kapsamında Türkiye’ye götürülecek. Vatandaşların çifte vatandaşlık hakkını desteleyecek hem Türkiye’de hem bulundukları ülkelerde vatandaşlık haklarından yararlanmaları için gerekli yasal ve diplomatik adımlar atılacak. Yurtdışındaki vatandaşların tatil dönemlerinde Türkiye’ye THY’le gidip dönebilmelerini sağlamak öncelikli hedeflerden biri olacak.

Konsolosluk İşlemleri Koordinasyon Kurulu

Konsolosluk işlemleri için internet ortamı üzerinden on başvuru imkânı getirilecek. Yurt dışındaki vatandaşlara yönelik faaliyetleri bulunan kamu kurumları için bir koordinasyon kurulu oluşturulacak.

Gezici Konsolosluk

Gezici konsolosluk hizmeti sayısı artırılacak.

Yurt Dışı Türkler Buluşması

2010 yılında kurulan YTB (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yurt dışında da teşkilatlanması ve yurt dışında YTB müşavirliklerinin açılması sağlanacak. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımın katılımıyla iki yılda bir Yurt Dışı Türkler Buluşması programları düzenlenecek. Yurt dışında üniversite eğitimi alan gençlerin teknoloji, diplomasi, hukuk, iletişim gibi alanlarda Türkiye’de staj yapmaları kolaylaştırılacak. E-tebligat uygulaması yurt dışında yaşayan vatandaşlar için yaygınlaştırılacak.

Çift Dilli Anaokulu

Okul öncesi ana dil yetkinliği ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik çift dilli anaokulu çalışmaları desteklenecek.

Mobil Cihazlar

Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye’de kayıtsız kullanım süreleri yurt dışında yaşayan vatandaşlar için 120 (4 Ay) günden 180 (6Ay) güne çıkartılacak.

Askerlik

Yurt dışında yaşadıkları ülkelerde askerlik yapanların ikili anlaşmalar çerçevesinde askerliklerinin Türkiye’de tanınması sağlanacak.

Bunlarada göz atın

1 Yorum

  1. Merhabalar eğer yukarıdaki seçim öncesi verilen sözler yerine gelirse devletimize şükranlarımızı sunarız. Özdllikle emeklilere verilecek tam zamanlı çalışma hakkı çok önemli zira türkiyedeki vatsndaşlar bu hsktan yararlanıyorlar. Bda vatandaşlar arasında eşit davranmadığını gösteriyor devletimizi yöneten siyasiler kütfen bu yanlıştan mir an önce dömelidir. Teşekkürler. Takipdeyiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler