6 C
Berlin
Cuma, Mart 29, 2024

Almanya bugünden itibaren sınırlarını serbest geçişlere kapattı

Bu yıl Türkiye’den dönüşlerde birçok sınır kapısında uzun kuyruklar oluşacak, özellikle Almanya’ya kaçak göçmen gelmesinden sonra, diğer Avrupa birliği ülkelerinin sınır kapılarında denetlemelerin arttırılması konusunda çağrıda bulundu.

Almanya’ya Nisan ayına kadar 12 bin 804’ü Türk olmak üzere 80 bine yakın kaçak gelince sınırları kapatma kararı aldı. Kaçak göçmen sayısı hızla artarken, sınırlar kapanmaya başlandı ve Avusturya ile Fransa sınırlarında kontroller yapılacağı duyuruldu.

Artık serbest geçişler olmayacak, önce dijital ardından fiziki denetimler başlayacak.

Bugün (10 Mayıs 2023) Çarşamba günü Başbakan Olaf Scholz’un, eyalet başbakanları ile olağanüstü toplantı yapması bekleniyor. Toplantının ana konusu yasa dışı göçü ve ilticaları durdurmak, yoğun göçle sarsılan eyaletlere yardımlar sağlamak.

KAÇAKLARDA ÇOK SAYIDA TÜRKLER’DE VAR

Ülkeye gelen kaçak sayısı, geçen yıl 2019’a oranla yüzde 50 artmıştı. Bu yılın ilk üç ayında ise, geçen yılın ilk üç ayına oranda yaklaşık yüzde 79 oranında arttı.

Gelen göçmenlerde ilk sırayı 28.499 ile Suriyeliler, ikinci sırayı 19 bin ile Afganlar, üçüncü sırayı ise 12 bin 804 ile Türkler aldı. Bunlar Almanya’ya gelir gelmez iltica başvurusunda bulunanlar. Bunların dışında kaçak gelip hiç kayıt yaptırmayan ve izini kaybettirenlerin sayısı ise bilinmiyor.

BUGÜNDEN İTİBAREN ALINACAK ÖNLEMLER

Bugünkü toplantıda, mevcut sınır kontrollerinin artırılması, kaçak göçmenlerin girişini engellemek, gelen kişilerin hızlıca kaydı yapılacak ve iltica hakkı olmayanlar sınırdan geri çevrilecek, suç işleyenlerin hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesi mümkün hale gelecek, ülkelerin sınır dışı edilen vatandaşlarını geri almaları için onlarla “göç ortaklıkları” kurulacak, komşu ülkelerle bu anlamda işbirliği yapılacak.

DOĞU VE GÜNEY AVRUPA’YA DESTEK

AB sınırlarının daha iyi korunması için iyileştirmeler yapılacak. AB’nin dış sınırını oluşturan ülkeler daha çok desteklenecek.

Özellikle, İtalya, İspanya, Yunanistan, Polonya, Bulgaristan ve Fransa’nın kaçak girişleri önlemeleri için desteklenmesi sağlanacak. Sınır kapılarında kontroller arttırılacak.

Son aylarda İtalya dışında, en büyük göçmen akını Beyaz Rusya- Polonya sınırından gerçekleşiyor. Türkiye’den Rusya vizesi ile gelenlerin, kaçak olarak Polonya’ya oradan da Almanya’ya geçtiği belirtiliyor.

Göçmenlerin Almanya’ya yıllık maliyeti ise 16 milyar Euro’yu aştı. Buna ilaveten uyum kursları için 2.7 milyar Euro harcanması bekleniyor. Bu harcamaları federal hükümetin üstlenmesi için çalışmalar yapılıyor.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler