18.1 C
Berlin
Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Almanya – Ilaç Krizi gittikce büyüyor

Almanya, Ilaç Krizi gittikce büyüyor.

Ateş şurubu, ağrı kesiciler veya antibiyotikler: Almanya’da birçok ilaç, özellikle de çocuklara yönelik ilaçlar yetersiz bulunuyor.

Bu nasıl oldu ve şimdi ne yardımcı olabilir Başlangıç ​​durumu Öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, grip, korona veya diğer enfeksiyonlar: Almanya’da herkes hasta birini tanıyormuş gibi geliyor. Ya da kendiniz etkilenirsiniz. Sağlık sigortası şirketleri, ortalamanın üzerinde bir hastalık izni sayısı kaydetmektedir. Çocuklarda görülen bir solunum yolu enfeksiyonu dalgası, hastanelerin ve çocuk doktorlarının sınırlarını zorluyor ve şimdi ilaçlar da eksik.

Ne eksik? Ateş şurupları, ağrı kesiciler, antibiyotikler, antikanser ilaçlar ve hatta antihipertansifler ve diyabetik ilaçlar: Kıtlık uzun zamandır sadece niş ürünleri değil, birçok yaygın ilacı da etkiliyor. Federal İlaç ve Tıbbi Cihazlar Enstitüsü (BfArm) şu anda 313 ilacı tedarik darboğazları olarak listeliyor. Orada sadece reçeteli ilaçlar listelendiğinden ve tedarik darboğazlarının bildirilmesi isteğe bağlı olduğundan, sayının çok daha yüksek olduğu varsayılabilir.

Darboğaz nereden geliyor? Her şeyden önce tedarik zinciri ile ilgili sorunlardan bahsedilmektedir. Ancak durum daha karmaşıktır: Birçok uzmana göre, bunun nedeni Alman satın alma uygulamasında yatmaktadır. Çocuk doktorları meslek birliği başkanı Thomas Fischbach, “Rheinische Post”ta Almanya’daki sabit fiyat düzenlemesinin üretimin Çin ve Hindistan gibi düşük ücretli ülkelere kaymasına yol açtığını eleştiriyor. “Artık orada tedarik zinciri sorunları var ve bu da tedarik darboğazlarına yol açıyor.”

Arka plan: Yasal sağlık sigortası şirketleri tarafından ödenen ilaçlar için sabit miktarlar vardır. Satış fiyatı daha yüksekse, hastalar genellikle farkı kendileri ödemek veya terapötik olarak eşdeğer ancak daha ucuz bir ilaç almak zorunda kalır. Sonuç olarak, ilaçlar ve etken maddeler en ucuz oldukları yerden satın alınır. Sonuç: örneğin Çin’de aktif bileşen tedarikçilerine yüksek düzeyde bağımlılık. Ayrıca indirim anlaşmaları var: Sağlık sigortası şirketleri, üreticilerle fiyat indirimi konusunda anlaşarak maliyetleri düşürebiliyor. Sonra sadece bu üreticiden ilacı iade ederler ve karşılığında indirim alırlar. Sonuç: Aynı ilaçla rekabet, sunabileceklerinizi kısıtlar.

Hastalık dalgasının bir sonucu olarak mevcut yüksek talep nedeniyle, ilaç kıtlığı şimdi özellikle belirgin hale geliyor.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler