6 C
Berlin
Cuma, Mart 29, 2024

Almanyada Influenza Virüs ortalığı kasıp kavuruyor – Avrupada durum farksız

Almanya. Influenza denilen Virüs çeşidi agresif bulaşıcı ve geçmesi uzun zaman alıyor.

Şu anda, Almanya’da uzun süredir olduğundan daha fazla insan hasta – Batı Avrupadada Durum Farksız.

Ülkeleri bir grip dalgası sarıyor. Ancak Influenza Virüsü ve Korona enfeksiyonları da temsil edilmektedir. Farklı semptomlar nelerdir?

Corona, Grip, Influenza Virüsü veya sadece soğuk algınlığı mı? Ayrım zor Enfeksiyonların belirtileri bazen çok benzerdir. Ancak bu hastalıklarda önemli farklılıklar vardır: Hastalığınızı nasıl anlarsınız?

Hastalığın ilk belirtileri yavaş yavaş yaklaşıyor ve Corona zamanlarında herkes hemen şu soruyu soruyor: Bana mı bulaştı yoksa “sadece” grip mi? Yoksa bunun arkasında soğuk algınlığı mı yoksa Influenza virüsü mü var? Robert Koch Enstitüsü (RKI) yeni haftalık raporunda şu anda özellikle dört patojenin yayıldığını açıklıyor. Yani: grip virüsleri, solunum sinsityal virüsleri (Influenza), rinovirüsler ve Sars-CoV-2. Corona, grip, nezle veya Influenza virüsü: Belirtileri böyle farklılık gösteriyor Pek çok semptom aynı veya benzerdir – ancak sonuç olarak hastalıklar farklılık gösterir. Covid-19 veya Influenza virüsü bulaştığınızı, basit bir soğuk algınlığından muzdarip olup olmadığınızı veya grip olup olmadığınızı nasıl anlayabileceğinizi açıklıyoruz. Ancak önemli: İster soğuk algınlığı, Influenza, grip veya korona olsun, tüm hastalıklar şiddetli bir seyir izleyebilir. Ancak Corona ve grip durumunda aşılama yardımcı olabilir.

Belirtiler aynıda olsa Koronatest yapmanız Korona olup olmadığınızı anlamanıza yardımcı olur, Soğuk algınlığı olup olmasığını Kendiniz tahmin edebilirsiniz. Bu iki ihtimal ortadan kaldırıldıktan sonra geriye Influenza Virüsü kalıyor.

Bebeklerde kendini şu şekilde gösterebilir: Bronşiolit (bebeklerde en sık görülen solunum yolu enfeksiyonu) zatürre veya Trakeobronşit (trakeadaki mukoza zarlarının ve akciğerlerin hava ileten kısımlarının aynı anda iltihaplanması) ifade etmek. Yaklaşık yüzde 5’i de boğmaca benzeri semptomlar geliştirir. Ateş de yaygındır. Kuluçka süresi iki ila sekiz gündür (ortalama beş gün). Süre ve bulaşma: “Influenza ile enfekte olan kişiler, enfeksiyondan sadece bir gün sonra ve semptomların başlamasından önce bulaşıcı olabilir” diye yazıyor RKI. Bulaşıcılığın süresi genellikle üç ila sekiz gündür ve genellikle bağışıklığı olan hastalarda bir hafta içinde azalır. Bununla birlikte, prematüre bebekler, yeni doğanlar, bağışıklığı yetersiz veya bağışıklığı baskılanmış hastalar virüsü birkaç hafta boyunca, bireysel vakalarda aylarca yayabilir.

Influenza Virüsünden şu ana kadar Kayıtlara geçen 2 Ocakta 8 Yaşındakı Pamela adında bir Kız Çocuğu Italyanın Vasto Kentinde öldüğü bildirildi.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler