23.7 C
Berlin
Cuma, Temmuz 26, 2024

Almanya – Plaketsiz araçlar trafiğe çıkamayacak

Almanya – Araçların Egsoz Emisyonu Oranının belirlenip Şehir Merkezlerine girişlerine Izin verilen veya verilmediğini gösteren Plaket olmadan Trafiğe çıkış Yasak oluyor.

ALMANYA’da 1 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren yeni bir yönetmelikle, egzozundan yüksek miktarda zehirli gaz yayan araçların özel çevre koruması altında olacak bölgelere girişleri yasaklanacak. Yönetmeliğe göre, trafiğe kayıtlı olup da Almanya’da bazı kentlerde önümüzdeki yaz ayından itibaren ilan edilecek “çevre koruması altındaki bölgelere” girecek araçlara, çevreye verdikleri zarara göre “kırmızı”, “sarı” veya “yeşil” plaket takmak zorunlu olacak. En az çevreyi kirleten arabaya yeşil plaket verilirken, çok kirletene plaket verilmeyecek.

NEREDE UYGULANACAK

Önümüzdeki yaz ayından itibaren ilk etapta Stuttgart’ta başlayacak uygulama önümüzdeki yıldan itibaren Berlin, Hannover, Essen, Düsseldorf, Köln, Dresden, Frankfurt am Main, Mannheim, Nürnberg, Karlsruhe, Augsburg, Münih ve Freiburg’da da hayat geçirilecek. Plaketi olmayan veya uygun plakete sahip olmayan arabasıyla “Umweltzone” yazan bölgelere sürücülere, 40 Euro para cezası ve Flensburg’da tutulan Teafik siciline bir ceza puanı verilecek. Ön cama yapıştırılması gereken plaketler, fenni muayene istasyonlarında 5 ile 10 Euro arasında alınabilecek. Plaket almak için arabanın ruhsatını ibraz etmek yeterli.

Çevre koruması altına alınan bölgelere girmeyecek arabalara, plaket takma zorunluluğu yok. Çevreye verdikleri zarardan dolayı eski olan mazotlu veya benzinli arabalara, “İnce Toz Filtresi” (Partikel Filter) taktırmak suretiyle, ölçümlerde belirlenen egzoz gazına göre belirlenecek renkteki plaket verilebilir. Filtre taktırmanın maliyeti, arabanın modeline göre 500 ile 700 Euro arasında değişiyor. Arabasına filtre taktıranlara Alman devleti, bir defaya mahsus 330 Euro maddi teşvik verecek. Filtreli arabalar böylece bu yıldan itibaren her 100 ccm motor hacmi için fazladan alınacak 1,20 Euro tutarından motorlu taşıt vergisinden muaf olacak. 2.0 ccm’lik arabalarda, fazladan ödenmesi gereken vergi miktarı 24 Euro’yu buluyor.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler