7.6 C
Berlin
Cuma, Mart 29, 2024

Almanya’da bir eve 1.6 milyon Euro elektrik faturası geldi

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletindeki Norderstedt şehrinden bir Almana, merkezi ısıtma tüketimi için 1.6 milyon Euro fatura gönderildi.

Enerji krizi nedeniyle birçok tüketici bu kış yüksek faturalar ödeyeceğini düşünüyor. Fakat 1.6 milyon Euro’luk bir fatura ile karşılaşmak enerji krizinin de ötesinde kalp krizine götürebilir.

YouTube’da 21 Kasım’da yayınlanan bir videoda Timo Sievert isimli Alman, Stadtwerke Norderstedt’ten gelen mektubu açtığında hemen hemen aynı şeyi yaşadığını söylüyor. Çünkü 7 odalı bölgesel ısıtma sistemine sahip yeni taşındığı 150 metrekare evi için gelen faturada tam olarak 1.647.620,33 Euro yazıyor.

Bu fahiş meblağın sebebi, belediye hizmetlerinin kendisine “olası enerji tasarrufu potansiyelleri hakkında bilgi içeren mektupta” bildirdiği gibi, yılda tahmini 9.840.000 kilovat saat tüketimdi.

Eve yeni taşındığını ve böyle bir tüketimin mümkün olmayacağını söyleyen öfkeli şahsın çektiği videolardan sonra Stadtwerke Norderstedt olayı doğruladı. Oliver Weiss, yanlış faturanın bir sistem bilgisayarı hatasından kaynaklandığını söyledi. Tutarın önceki kiracının yıllık tüketimi üzerinden fatura edildiğini, fakat kilowatt yerine megawatt olarak yanlış değerle hesaplandığını kabul etti.

Tabii ki rakamlar hatalıydı. 1.6 milyonluk fatura karşında kısa bir şok sonrası yanlışlık olduğunu anladığını ifade eden Sievert “Böyle bir faturayı nasıl gönderirsin? Bu hiç komik değil. Giden postayı kimse kontrol etmez mi? Bir büyükanne böyle bir mektup aldığında kanepeden düşerek ölür!” diyerek yaşananların çok amatörce olduğunu ifade etti.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler