10.3 C
Berlin
Salı, Nisan 16, 2024

Euro 5 dizel araçların Münih’e girişi yasaklanıyor

Münih yönetimi Şubat 2023’ten itibaren Euro 4 dizel araçlara, Ekim 2023’ten itibaren Euro 5 dizel araçlara yasak getirdi. Münih yönetimi 2023 Şubat ayından itibaren şehire giren Euro 5 emisyon standardı altındaki birçok dizel aracı yasaklayacak. Nedeni, Alman Çevre Yardımı (Umwelthilfe) tarafından açılan bir dava.

Ekim 2023’ten itibaren Euro 5 emisyon standardındaki dizel araçların Münih’e girişi yasaklanacak.

Mobil in Deutschland” Otomobil kulübü aylardır Dizel yasağıyla mücadele ediyor. Ancak, yalnızca bu durumdan doğrudan etkilenen kişiler karşı dava açabilir. Yeni dizel yasaklarının nedeni, Yeşiller Partisi yönetime sahip Münih şehri ile lobi kuruluşu Deutsche Umwelthilfe (DUH) arasında yapılan bir anlaşma. DUH, şehirdeki karbonmonoksit oranının EU limitlerini aştığı gerekçesiyle dava açmıştı. Münih Şehri Aşama aşama, on binlerce dizel arabayı Münih’te yasaklandı

Bu durumdan yaklaşık 140.000 sürücü etkilenecek

“Mobil in Deutschland” otomobil kulübü başkanı Michael Haberland’a göre, yaklaşık 140.000 araba yasaklardan etkileniyor. “Bu, insanlar için iki milyar avrodan fazla kayıp demektir. İş, aile veya nakliye için. Bu aceleci eylem ne için, Karbonmonoksit değerleri Münih için tamamen yeşil renkte ve neredeyse tüm AB sınırlarını ve Federal Emisyon Kontrol Yönetmeliğinin sınırlarını karşılıyor, “dedi.

Münih’te dizel yasağı: Şubat ayından itibaren geçerli olacak

Yasak; Şubat 2023’ten itibaren, Euro 4 emisyon standardını karşılayan tüm dizel motorlu otomobiller, kamyonlar ve minibüsler için başlayacak. Euro 4 Emisyon Normlarındaki araçların Münihe girişi yasaklanacak.

Ekim 2023’ten itibaren dizel yasağı, Euro 5 emisyon standardını karşılayan tüm dizel otomobiller için de geçerli olacak.

Nisan 2024’ten itibaren, Münih’te ikamet eden konut sakinleri araçlarını ancak o zamana kadar değiştirmeyip Euro 6 emisyon standartlarına uymamaları durumunda sadece yazılı özel izin belgesi ile kullanmaya devam edebilecekler.

İzin Yolu

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler