6.1 C
Berlin
Cuma, Nisan 19, 2024

Sırbistan ile Kosova savaşın eşiğinde

Kosova’nın kuzeyindeki saldırıların ardından Sırbistan’dan sert açıklamalar geldi. Sırbistan ve Kosova arasında yaşanan gerginlik giderek artıyor. Kosova’nın kuzeyinde dün akşam yaşanan şiddet olaylarından sonra Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Ulusal Güvenlik Konseyi’ni topladı.

Sırbistan Dışişleri Bakanı Starovic yaptığı açıklamada, “Başbakan Kurti Sırpları yok etmeye hazırlarken, bu gece Kosova’da geri dönülmez noktaya doğru yaklaşıyoruz. Son 18 aydaki tek taraflı eylemler buna yol açtı dedi.

SIRBİSTAN İLE KOSOVA GERGİNLİĞİ HAT SAFHADA

Kosova’nın, kuzeyindeki Sırp nüfuslu bölgelerde güvenlik güçlerinin sayısının artırıldığını bildirmesi üzerine Sırbistan ve Kosova bir kez daha gerildi. Sırp nüfusun yoğun yaşadığı Kosova’nın kuzeyindeki 4 belediyede 18 Aralık’ta yapılacak erken genel seçim öncesi Sırbistan ve Kosova bir kez daha karşı karşıya geldi. Kosova tarafı seçim öncesi bölgedeki güvenliği sağladığını belirtirken, Sırbistan tarafı da bölgede yaşayan Sırpların uzaklaştırılmak istendiğini savunuyor. Kosova’nın kuzeyinde durumun sakin ancak gergin olduğu belirtiliyor. Sırbistan, 2008’de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı kendi toprağı olarak görüyor.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler