10.3 C
Berlin
Salı, Nisan 16, 2024

Gurbetçiler için Yurtdışında çalışanlara emekli maaşı hakkı geliyor

Binlerce gurbetçi Avrupa’da çalıştığı için Türkiye’den emekli maaşı alamıyordu. “Avrupalı Türkler Avrupa’da çalışırken Türkiye’den emekli maaşı alamıyorlardı. Şu andaki sistemde 520 Euro’nun altında çalışanlar Türkiye’ye gelip emekli aylıklarını alabiliyorlar.

Çalışmalar başlatıldı

Avrupalı Türklerin özellikle Avrupa’daki STK’ların yoğun baskıları sebebiyle seçim beyannamelerinin içerisine 520 Euro altı değil de 520 Euro üzeri de tam zamanlı çalışan herkesin Türkiye’de gelip emekli maaşı alabileceklerinin yolunu açacaklarını söylediler.

Yurtdışında çalışıp Türkiye’den maaşlarını alabilecekler

Dolayısıyla Avrupalı Türkler dört gözle bunu bekliyor. Seçimden sonra Avrupalı Türkler tam zamanlı çalışmaya ‘merhaba’ diyecekler. Bu yasa şu anda hazırlık aşamasındadır. Artık Avrupa’da tam zamanlı çalışan Avrupalı Türk, çok yakında Türkiye’de çıkacak bu yasa ile hem tam zamanlı Avrupa’da çalışıp hem de Türkiye’den emekli maaşlarını alabilecek. Bu aslında yıllardır söylenen kanayan bir yaraydı. Şimdi Avrupa’da tam zamanlı çalışanların da Türkiye’den emekli maaşı alabilmesi için çalışmalar başlatıldı” dedi.

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler