18.1 C
Berlin
Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Pazarkule Sınır Kapısı 2023 yılında yeni hali ile gurbetçileri karşılayacak

Yunanistan’ın Kastanies sınır kapısına çıkan Pazarkule Sınır Kapısı’ndaki modernizasyon çalışmalarının 90%’nı tamamlandı
Pazarkule Sınır Kapısı, 20 Nisan 1952 tarihinden bu yana tek peron olarak hizmet vermektedir. Edirne’nin Merkezine bağlı Karaağaç Mahallesinde Türkiye – Yunanistan arasındaki küçük alternatif sınır kapısıdır. Pazarkule Sınır Kapısı, Edirne’nin merkezine 7 km mesafede olup genellikle günübirlik giriş-çıkış yapanlar tarafından kullanılmaktadır.


Yaz sezonunda ise sınırlarda beklemelerin 15 saatleri bulduğu zamanlarda iyi bir alternatiftir. Şimdiye kadar tek peronla hizmet veren Pazarkule sınır kapısı 2023 yılından itibaren 3 giriş ve 3 çıkış peronu olmak üzere 6 peronla hizmet verecek.

4 bin metrekare gümrük sahası ise 22 bin metrekareye kadar genişletilecek. Yapılan yenileme çalışmaları sonrası modern bir görünüme kavuşacak olan Pazarkule Sınır Kapısı’nda X-RAY arama hangarı, sosyal ve personel binaları da yer alacak.

İpsala, Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır kapılarının yükü azalacak


İpsala, Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır Kapılarında oluşan yoğunluk büyük ölçüde azalacak. Özellikle yaz sezonunda oluşan yoğunluğunun önüne geçilecek ve rahatlama olacak. Modernizasyon çalışmalarının 3-4 ay süre içerisinde tamamlanacak.

İZİN YOLU

Bunlarada göz atın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bizi Takip Edin

389,369BeğenenlerBeğen
131,967TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et
388,281TakipçilerTakip Et
976TakipçilerTakip Et
59,628AboneAbone Ol
- Tanıtım-spot_img
- Advertisement -

Son Haberler